A Noesis 3D Innovációs és Oktatási Központ

A jelen digitális oktató központja

 

A központ 2017-ben jött létre, azzal a céllal, hogy a napjainkban egyre jobban teret hódító 3D nyomtatásban és a virtuális tervezésben rejlő végtelen lehetőségeket jobban megismertesse a különböző iparágak, célpiacok szereplőivel, és a technológia iránt érdeklődőkkel. Az oktató központ létrehozói felismerték, hogy jelenleg nagy az űr a piacon az olyan képzőszervezeteket illetően, amelyek átfogó oktatást nyújtanak az additív gyártás már meglévő digitális folyamatokba történő integrálásáról. Ezzel összhangban központunk egyik fő célja, hogy átfogó képzést nyújtson a digitális folyamatok és a 3D nyomtatási technológiák együttes használatáról és alkalmazásáról.

Oktatásunk két fő alap pillére a szakszerű elméleti tudás, valamint a gyakorlat orientáltság. Kurzusainkon nem csak a naprakész elméleti tudás átadását biztosítjuk, hanem a gyakorlati képzést is. A gyakorlatiasság biztosítása érdekében konkrétan megmutatjuk, hogy a virtuális tervezésnek köszönhetően például a különböző 3D nyomtatók segítségével mennyire széleskörű az előállítható termékek repertoárja.

Oktatási központunk gyártó független véleményt és oktatást kínál a résztvevők számára. A rugalmas hozzáállásnak köszönhetően nemcsak kidolgozott tematika szerinti csoportos képzéseket, hanem testre szabott, egyéni igények szerinti képzéseket is nyújtunk, illetve konzultációs lehetőségeket is biztosítunk.. A gyártófüggetlenség és a rugalmasság eredménye, hogy központunk nagyobb rálátással rendelkezik a 3D-s technológiák terén. Így a tervezési alapoktól, a modellezési lehetőségeken át, a gyártás többféle megvalósításán keresztül (additív gyártás, szubstraktív megmunkálás, fémek és műanyagok 3D nyomtatása) valós környezetben megtekinthető, kipróbálható és elsajátítható tudást oktatunk.

A Noesis csapatának célja, hogy a 3D nyomtatás és a virtuális tervezés általi innovatív tudás világát bemutassa és megtanítsa a különböző képzései során. Oktatóink, előadóink több éves, sőt évtizedes digitális tervezési, gyártási tapasztalattal és szakmai elhivatottsággal rendelkeznek.

Ha érdekel a 3D-s világ, ha szeretnél valami forradalmian újat tanulni, és ha szeretnél egy használható tudást, akkor keress minket bizalommal és gyere el képzéseink valamelyikére!

 

Dr. Pásztor Zsolt

A Noesis 3D Innovációs és Oktatási Központ vezetője.
A Premet Kft. ügyvezetője, a Magyar Additív Technológiai Szövetség (MATESZ) alelnöke.